Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 67 επίδοξοι αυτόχειρες σώθηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε γιατί οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν και εντόπισαν τις προθέσεις τους από τις συνομιλίες τους στο χώρο του διαδικτύου. Οι αστυνομικοί κάνοντας φύλο και φτερό διαδικτυακούς χώρους με chat και συνομιλίες «έπεσαν» πάνω σε χρήστες που σκόπευαν να δώσουν τέρμα στη ζωή τους και αυτό το έλεγαν δημοσίως. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ανάμεσα στους 67 που εξέφρασαν την πρόθεση να βάλουν τέλος στη ζωή τους από την αρχή του χρόνου ήταν δεκάδες παιδιά. Μάλιστα ένα από αυτά είναι μόλις 13 ετών.
Ο κυριότερος λόγος που έκανε αυτούς τους ανθρώπους να σκέπτονται την αυτοκτονία ήταν τα προσωπικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Αυτό όμως που έχει προκαλέσει εντύπωση στους έμπειρους αστυνομικούς είναι ότι κάποιοι -ανήλικοι κυρίως, αλλά ακόμη και ενήλικοι- είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να αυτοκτονήσουν επειδή για κάποιες ώρες ο κεντρικός διαχειριστής διαδικτυακών παιχνιδιών που συμμετείχαν τους είχε… αποβάλει για μη τήρηση κανόνων του παιχνιδιού!
Μεταξύ των υποθέσεων που πρόλαβε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν και μια καταγγελία που δέχθηκε από έναν άνδρα ο οποίος δήλωσε ότι είναι ιερέας και κατά την στιγμή της… διαδικτυακής εξομολόγησης μέσω προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων (skype), άκουσε τον εξομολογούμενο να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας, λόγω διαφόρων προσωπικών προβλημάτων. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και ο επίδοξος αυτόχειρας εντοπίστηκε από την ψηφιακή διερεύνηση με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήσει την απειλή του.
Για αρκετές από τις παραπάνω περιπτώσεις κλήθηκαν ψυχολόγοι, από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο. Κλίμακα, με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στους επίδοξους αυτόχειρες.