Eξελίξεις:

→» ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ Η ΑΜΑΞΙ →» ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ TOOL! →» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΑΕ →» Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Σαμπόνις Λιθουανία

Η παρουσίαση του Ευρωμπάσκετ 2011 στη Λιθουανία

Print Friendly
         
Νίκος Τσακμάκης από Νίκος Τσακμάκης
17:12, 24 Ιουλ 2011

Αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31/8-18/9) με επικεφαλής τον πρέσβη και θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ Άρβιντας Σαμπόνις παρουσίασαν τη διοργάνωση σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και  του προέδρου της ΕΟΚ και επίτιμου προέδρου της FIBA Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Οι δηλώσεις:

Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος ΕΟΚ, επίτιμος πρόεδρος FIBA Europe): «Είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή να παρουσιάζω την αντιπροσωπεία των φίλων της Λιθουανίας, που έχουν μαζί τους ως επικεφαλής έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει αναδείξει το παγκόσμιο μπάσκετ, τον Άρβιντας Σαμπόνις, που τυχαίνει να είναι πολύ καλός μου φίλος. Ως πρόεδρος της FIBA Europe είχα εισηγηθεί να δοθεί η διοργάνωση του 2011 χωρίς ψήφο στη Λιθουανία. Υποψήφιες ήταν η Ισπανία, η Πολωνία και η Λιθουανία και εισηγήθηκα να αναλάβουν με τη σειρά αυτή τις τελευταίες διοργανώσεις λόγω του βαθμού ετοιμότητας. Πληροφορήθηκα πως το γήπεδο στο Κάουνας είναι στο τελικό του στάδιο και είναι πάρα πολύ όμορφο. Η Λιθουανία είναι μία πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα χώρα, οι κάτοικοι της οποίας λατρεύουν την Ελλάδα. Έχουμε πολλά κοινά σημεία κι όσοι επιχειρήσουν να είναι κοντά στην Εθνική ομάδα θα ζήσουν όμορφες στιγμές, γιατί ο λιθουανικός λαός αγαπά το μπάσκετ και την Ελλάδα. Καλώ τους Έλληνες φιλάθλους να είναι κοντά μας σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Ο Ηλίας Ζούρος πήρε το πρωτάθλημα σε επίπεδο συλλόγων, ελπίζω να πάρει και το πρωτάθλημα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, κι ας στενοχωρήσω τους φίλους μου τους Λιθουανούς».

Άρβιντας Σαμπόνις (πρέσβης Ευρωμπάσκετ 2011): «Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και όσα κάνατε για τη διοργάνωση εδώ. Εύχομαι τα καλύτερα για την Εθνική σας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2011. Λιθουανία και Ελλάδα αγαπούν το μπάσκετ. Στη Λιθουανία είναι το νούμερο ένα άθλημα, στην Ελλάδα μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Βλέπουμε πόσος κόσμος πάει στα γήπεδα, ακόμη και σε αγώνες εκτός έδρας. Δεν ξέρω ακριβώς ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στη Λιθουανία. Από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας φάνηκε η διάθεση των νέων παικτών της χώρας να ξεδιαλύνουν αυτή τη θολή ατμόσφαιρα. Είναι ευκαιρία ζωής για κάθε Λιθουανό παίκτη να λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ που γίνεται στην πατρίδα του. Κι εγώ, γιατί όχι; Δεν ξέρω βέβαια αν μπορώ ακόμη (γέλια). Είναι πρόβλημα που χάσαμε δύο παίκτες, όπως ο Κλέιζα και ο Μασιούλις, με τραυματισμούς, ενώ δεν ξέρουμε την κατάσταση του Πότσιους. Ο προπονητής είναι εκείνος που θα αποφασίσει. Το καλό είναι πως πολλούς παίκτες στη διάθεσή μας και δείχνουν έντονη βούληση.

Είναι μια προολυμπιακή χρονιά και φαίνεται πως όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν. Εγώ δεν ήξερα αν θα είχα δυνατότητα συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κατάφερα να παίξω σε τρεις. Όλοι βλέπουν τα φαβορί, την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα, αλλά πάντα υπάρχει το περιθώριο έκπληξης σε μια τέτοια διοργάνωση.
Φαίνεται πως υπάρχει μία τάση να μεγαλώνει το άθλημα. Όμως ο αριθμός αγώνων είναι κάποιες φορές υπερβολικά μεγάλος. Το άθλημα παράγινε δύσκολο, οι παίκτες δεν έχουν τον εύλογο χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστούν και προκύπτουν τραυματισμοί. Θα έπρεπε να υπάρχουν μια-δυο διοργανώσεις το πολύ. Στο ΝΒΑ μπορείς να χάσεις 10 παιχνίδια και να είσαι πρώτος, ενώ στην Ευρώπη δεν συμβαίνει αυτό. Οι αθλητές πρέπει να ξεκουράζονται όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά».

Εκπρόσωπος της λιθουανικής πρεσβείας στην Ελλάδα: «Ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Ευχαριστούμε την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο για τη βοήθεια στην οργάνωση της παρουσίασης του Ευρωμπάσκετ του 2011 στην Αθήνα. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας που η εκδήλωση αυτή ήρθε στην Αθήνα και ίσως μπορείτε να ανακαλύψετε κάποιους ενδιαφέροντες παραλληλισμούς μεταξύ των δύο χωρών. Το Βίλνιους, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, αποκαλείται Αθήνα του Βορρά. Αγαπητοί Έλληνες, παιδιά του ηλίου, σας προσκαλούμε στη Λιθουανία κουβαλώντας μαζί σας τον ήλιο και να ανακαλύψετε τη βροχερή χώρα μας και να δείτε το λόγο για τον οποίο το μπάσκετ εκεί είναι δεύτερη θρησκεία. Ως διπλωμάτης καταβάλουμε προσπάθειες ώστε οι δύο χώρες να έρχονται όλο και πιο κοντά σε όλους τους τομείς κι έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία σε επίπεδο καλαθοσφαίρισης. Σας περιμένουμε στη Λιθουανία».
Δείτε ακόμα...

ekkatharistiko

«Η ληστεία του αιώνα»… σε νούμερα - Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Papandreou_Samaras

Τα σοφά λόγια του… Τρύφωνα - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011


Τελευταίες εξελίξεις: ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαμπόνις Λιθουανία